Pressemeddelelse

Konkurrence- og forbrugerstyrelsen godkender Danish Agros opkøb af danske maskinforhandlere

I 2017 indgik Danish Agro koncernen aftale om opkøb af aktier i seks danske CLAAS maskinforhandlere. Der drejer sig om selskaberne Ringe Maskinforretning A/S (100 %), A P Jørgensen (100 %), Røstofte Maskiner A/S (75 %), Vinderup Maskinforretning A/S (75 %), ALMAS Agro A/S (45 %) samt Traktor & Høstspecialisten A/S (45 %). Med undtagelse af investeringen i ALMAS Agro A/S, krævede alle opkøb godkendelse af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og den er netop kommet.

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, er meget tilfreds med godkendelsen.

- Danish Agro koncernen investerede i 2017 i en række veldrevne og stærke maskinforhandlere, som ønskede at indgå et tættere partnerskab med os. Vi har konstant fokus på, at sikre en stærk CLAAS forhandlerstruktur i Danmark til fremtidens udfordringer. Alle CLAAS forhandlere i Danmark spiller en vigtig rolle i denne proces. Med godkendelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan vi nu udnytte flere synergier og styrke samarbejdet på tværs af de danske maskinforhandlere. Det ser jeg store perspektiver i, og jeg ser frem til, at styrke vores maskinsalg i Danmark i samarbejde med vores dygtige maskinkolleger, siger han.

CEO i Danish Agro Machinery Holding A/S, Jens Skifter, glæder sig over perspektiverne i godkendelsen.

- Danmark er kendetegnet af stærke maskinhandlere med lang erfaring, høj kvalitet og stor ekspertise igennem mange års salg og service af CLAAS produkterne. Godkendelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er med til sikre at vi fastholder fremtidig ekspertise og viden i den danske forhandlerstruktur. Vi skal nu i fællesskab med alle CLAAS forhandlere i Danmark udvikle os yderligere og styrke fællesskabet igennem vidensdeling. Også vore planer omkring udbygning af aktiviteterne indenfor salg af brugte maskiner kan nu i løbet af 2018 igangsættes, siger han.

- Danish Agro Machinery ønsker naturligvis også at tiltrække yderligere kræfter til den fortsatte udvikling og kan tilmed sikre en meget professionel og attraktiv arbejdsplads i maskinbranchen, siger han.

Danish Agro koncernen indgik i marts 2016 en aftale med CLAAS om den fremtidige distribution af CLAAS maskiner i Skandinavien. Udover investeringen i de seks maskinforhandlere, der nu er godkendt, ejer koncernen selskabet Danish Agro Machinery A/S, der håndterer indkøb og distribution af CLAAS’ produkter på det danske marked.  Dertil er Danish Agro nu aktiv som 45% delejer af CLAAS distributionen i Baltikum. Dermed er Danish Agro i løbet af 24 måneder blevet en væsentlig aktør indenfor landbrugsmaskiner i Nordeuropa.

For yderligere information, kontakt:

Henning Haahr
Koncernchef i Danish Agro
tlf. +45 27 800 800

Jens Skifter
CEO i Danish Agro Machinery Holding A/S
tlf.  +45 2780 0106

Søren Møgelvang Nielsen
Kommunikationsdirektør i Danish Agro
tlf. +45 2332 8274

Fakta om Danish Agro koncernen

Danish Agro Koncernen består af en række agroindustrielle selskaber i ind- og udland. De har alle den overordnede målsætning - i et tæt samspil med kunderne - at medvirke til værdiskabende løsninger på de enkelte bedrifter. Koncernen er hovedsageligt beskæftiget inden for salg af foderblandinger, råvare- og vitaminforblandinger, gødning, planteværn, såsæd og energi samt køb af afgrøder fra landbruget. Endvidere forhandler koncernen en række stærke maskinbrands til landbruget samt driver en omfattende kæde af hobby- og fritidsforretninger. Danish Agro Koncernen beskæftiger ca. 5000 medarbejdere og vil i 2018 have en omsætning i niveauet 33 mia. kr.